zaterdag 19 september 2009

Melige post

wit poederGisterenochtend zaten we op het werk, zoals we dat iedere ochtend doen, post uit te pakken. De dikkere enveloppen passen sowieso al niet door de snijmachine, dus die openen we dan maar met een ouderwetse brievenopener. Soms voor bepaalde poststukken achteraf maar goed, want anders hadden we gisteren al heel vroeg voor dit jaar sneeuw in het land gehad.

poederbrief1 enveloppe voelde al een beetje raar "viezig" aan, maar dat heb je wel eens vaker. Je wilt af en toe niet weten hoe smerig sommige enveloppen zijn (en al helemáál niet hoe ze zo smerig komen!). De enveloppe werd geopend en ja hoor, de melige substantie stuifde ons tegemoet! Het zou wel weer een flauwe grap zijn; was het meel of bloem, was het talkpoeder, was het gips, was het poedersuiker (en waren ze vergeten de oliebollen erbij te leveren?)? Maar....grap of niet, elk bedrijf moet dit volgens de procedure serieus nemen, dus...het stond al vroeg vast dat dit geen gewone werkdag zou worden.

Iedereen werd van de afdeling verwijderd. Niemand mocht er meer in. Tassen en jassen mee? Vergeet het maar! Alles moest blijven staan zoals het stond.
Dat was balen! Om 12 uur zou ik vrij zijn, maar het was al zo goed als zeker dat we zeker voor die tijd het pand niet mochten verlaten. Ik moest mijn dochter ophalen bij de oppas, dus dan maar even opbellen? Ehhh...probleempje, want mijn mobiel zit nog in mijn tas en...die mochten we dus niet meenemen. Gelukkig was er een collega, die zijn mobiel wèl bij zich had, zo vriendelijk om zijn mobieltje aan me te lenen, zodat ik het "thuisfront" op de hoogte kon brengen. Dat was alweer een zorg minder.

politie lintEn toen...wachten, wachten en nog eens wachten....
Het leek wel het scenario van zo'n rampenfilm. Een heel battalion aan gespecialiseerde "poppetjes" is met de zaak bezig geweest. Politie, brandweer, bommenexperts, CSI "marsmannetjes", de verdachte enveloppe met inhoud werd opgestuurd naar Lelystad en ga zo maar door. De afdeling werd hermetisch afgesloten en verzegeld tot aan de nooduitgang aan toe.

Het kan erg gezellig zijn op het werk, maar als je wordt gedwongen om verplicht op een andere plek te gaan zitten, waar geen barst te doen is, je ook nog "stil" moet zijn voor de mensen die nog wèl aan het werk zijn, je niet naar huis kunt, dan is de lol er snel vanaf. Ook voor die collega die ook om 12 uur zou vertrekken omdat hij op vakantie zou gaan en zijn tas al gepakt had en die alvast had meegenomen, zodat hij meteen vanuit zijn werk door kon. Maar...ook die tas mocht niet mee van de afdeling. Ook waren er mensen die hun autosleutels in hun tas hadden zitten en dus ook nergens heen konden en zo waren er meer van dit soort situaties.

Vanaf het moment dat zo'n enveloppe wordt gevonden is iedereen onmiddellijk "verdachte". Iedereen is verplicht zijn of haar gegevens achter te laten, inclusief sofinummer (tegenwoordig burgerservicenummer).

Uiteindelijk werd pas rond 17.30 (!!!) bekend dat het "loos alarm" was en er geen chemische stoffen in de enveloppe zaten. Toen kon iedereen zijn of haar tas met spullen (in mijn geval zaken als telefoon, bankpas, portemonnaie, huissleutel etc.!) weer van de afdeling halen.

thumb downNatuurlijk heeft iedereen begrip ervoor dat er toch onderzoek wordt gedaan, voor het geval er wèl iets aan de hand is, maar....tot op heden zijn er volgens mij nog geen echte "antrax" gevallen bekend in Nederland. Ook dit was natuurlijk weer een verschrikkelijk flauwe grap van iemand (die het er waarschijnlijk niet mee eens was om belasting te moeten betalen, maar ja....wie wel?). We zijn een postverwerkend bedrijf, dus....misschien dat het in de toekomst nóg wel eens gaat gebeuren, maar....eerlijk gezegd hoop ik niet dat er al te veel van dit soort "halzen" rondlopen die dit soort enveloppen met witte inhoud gaan sturen, echt super vervelend als je niet bij je tas met belangrijke bezittingen kunt (gloeiende gloeiende...om "Nol Brouwer" maar even te citeren...).
Anthrax bandNee wat dat betreft zit ik niet echt op dergelijke "grappen" te wachten.
Dan denk ik toch liever terug aan de tijd dat "antrax" nog gewoon "Anthrax" was en dat we daar nog geen associaties met witte poeder en (vooral na 11 sept 2001) aanslagen mee hadden, maar gewoon een super vette hardrockband die leuke muziek maakte (voor wat mijn persoonlijke smaak betreft dan nog wel het liefst met originele zanger "Joey Belladonna"), zo begin/midden jaren 80, met vette nummers als "It's a madhouse", "I am the law" "Antisocial" enHeadbangersballVanessa Warwick "Got the time" (toen MTV nog "Headbangersball" uitzond, gepresenteerd door Vanessa Warwick - inclusief opgetoupeerd ontplofd in alle kleuren van de regenboog vogelverschrikkerskapsel - en ook "Beavis & Butthead" op dezelfde muziekzender werd uitgezonden, dat waren nog eens gouden tijden!).
Metallica jaren 80Megadeth jaren 80Slayer jaren 80
Anthrax was samen met bands als Metallica, Megadeth en Slayer grondlegger van het genre speed- en trashmetal begin jaren 80. Sinds zanger Joey Belladonna in 1992 werd vervangen door John Bush (die later ook alweer vervangen werd door een andere zanger) was ik persoonlijk iets minder gecharmeerd van de band, dus...mijn voorkeur ligt toch wat meer bij de muziek die de band zo begin jaren 80 maakte.


pepernoten in augustusEn voor wat betreft het witte poeder? Ik weet dat er tegenwoordig in augustus, als de zomervakantie amper voorbij is, al pepernoten in de winkel liggen (en dat mijn 4 jarige dochter nu de komende 4 maanden zal blijven vragen wanneer Sinterklaas nu eindelijk ècht komt) en mijn zoon zegt zelfs al ergens "kerstkransjes" te hebben gezien (het is verdorie SEPTEMBER for God's sake, doe eens ff normaal!) (het lijkt oliebollenwel of die dingen ieder jaar eerder in de schappen liggen, nog even en we verkopen pepernoten, chocoladeletters en kerstkransjes het hele jaar door, belachelijk gewoon!) en....poedersuiker is wel lekker op pannekoeken, maar....met die oliebollen wilde ik toch nog maar even wachten! En voortaan die witte poeder dan maar weer gewoon in een busje i.p.v. een enveloppe? Melige post hoeft dus per definitie niet altijd "melig" te zijn, want niet op vakantie kunnen omdat je niet bij je ingepakte tas/koffer kunt, niet bij je bankpas, huissluitel, portemonnaie, treinkaartjes/openbaarvervoer bewijsjes, telefoon kunnen, niet naar huis toe kunnen, je kind niet op kunnen halen, etc., daar is weinig lolligs aan!

Zo'n streek is dus echt wat je noemt "antisocial"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten