zondag 18 december 2011

Happy 68th B-day to the King of riffs...Keith Richards!

Dat de man überhaupt nog leeft mag een wereldwonder heten. Al vanaf de jaren 60 deed de wereldberoemde gitarist zich in grote mate tegoed aan o.a. LSD, Cocaïne, Heroïne, drank....you name it...

Op 1 of andere manier tekent het gebruik van veel drugs ook altijd in het aangezicht van iemand. Je zag het bij Herman Brood....je ziet het bij mensen als Steven Tyler en Joe Perry (Aerosmith)...maar dus ook bij Rolling Stones gitarist Keith Richards (18 december 1943), waar we het in dit blogschrijfsel dus over hebben. Vooral mensen die veel heroïne gebruiken hebben altijd op 1 of andere manier meestal een bepaalde "junk" uitstraling, als ik het zo mag zeggen. Op het even op zijn Utrechts te benoemen....die Keith Richards heeft een behoorlijk "verlopen harses" ;-) (sorry voor de Keith Richards fans...het is niet persé negatief of beledigend bedoeld, dus zie er a.u.b. een beetje de humor van in, ok?)

Of je nu van de Rolling Stones houdt of niet....of je nu wel of niet onder de indruk bent van het gitaarspel van Keith Richards....het verdient sowieso wel groot respect als je al bijna 50 jaar (!!) nog steeds met groot succes actief bent in de muziek "business", om het zo maar uit te drukken.
En hoe je het ook wendt of keert....waar The Beatles misschien ooit begin jaren 60 veel hebben betekend voor het ontstaan van de "popmuziek" hebben de Rolling Stones dezelfde betekenis gehad, maar dan voor de Rockmuziek!

Vroeger scheen je te moeten kiezen tussen The Beatles of The Stones..... Tja, ik ben niet van die generatie, dus...ik heb gewoon muziek van beide bands in mijn muziekverzameling staan. Ook gewoon om dat het toch 2 belangrijke grote bands zijn uit de geschiedenis van de popmuziek. Vraag me ook niet welke band ik "beter" vind...want dat is gewoon echt appels met peren vergelijken, het zijn 2 totaal verschillende bands en ik kan zonder problemen naar beide bands luisteren, geen enkele moeite mee. Ik ga dus ook gewoon niet kiezen! Er zullen waarschijnlijk nog steeds hele fanatieke Beatles en Stones aanhangers zijn, die vinden dat je "moet" kiezen. Nou, lieve beste Bloglezers....ik "moet" dus niets, dus luister ik gewoon heel eigenwijs naar beide bands, lekker puh! ;-)

Mijn zoon van 14 kent "Keith Richards" met name als "acteur" in de "Pirates of the Caribbean" films in de rol van Kapitein Teague, de vader van Jack Sparrow.
Gekscherend zeiden wij thuis al dat Keith Richards eigenlijk gewoon "zichzelf" kon spelen in de film en zich niet zoveel hoefde in te leven in zijn rol, omdat hij net zo'n "zuiperd" is als "Jack Sparrow" en de rol dus goed bij hem past....ahum... (Sorry mensen, ook dit is wederom niet persé beledigend of negatief bedoeld....dus benader het a.u.b. met een beetje humor, yes???)


Keith Richards staat muzikaal gezien eigenlijk met name bekend als de "King of riffs"....
Vrijwel alle bekende gitaarriffs van Rolling Stones nummers komen van zijn hand.
Het is een bepaalde gave die sommige muzikanten hebben en niet een geheel onbelangrijke, want heel veel bekende hits bestaan toch meestal uit herkenbare riffs waaruit een bepaald nummer is opgebouwd.


Vandaag, 18 december 2011, viert Keith Richards zijn maar liefst 68e verjaardag! Zoals ik al aan het begin van deze blog zei...het mag een wereldwonder heten dat deze man überhaupt nog leeft en sowieso dat hij de leeftijd van 68 heeft bereikt, zeker na het misbruik van zoveel genotsmiddelen en drugs na zoveel jaren. Blijkbaar hoef je dus niet altijd per se gezond te leven om oud te kunnen worden ;-) (because he still "moves like Jagger" **....lol!)

Dus bij deze....hieperdepiep HOERA!!!
HAPPY 68th B-DAY Mr. Keith Richards!!!

(** Voor degenen die het nog niet wisten, maar dat lijkt me sterk: "Moves like Jagger" is uiteraard een wereldwijd bekende - redelijk recente - hit van de band "Maroon 5")

YouTube: Rolling Stones - Jumping Jack Flash - Live 2006 Austin;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten