donderdag 13 augustus 2009

After The Silence breekt de stilte

After The Silence 2009
After The Silence logoIn juni heb ik op mijn blog nog een oproep geplaatst, omdat mijn band, After The Silence, op zoek was naar een TOETSENIST(E). Het was 1 van de vele oproepjes op internet en 1 van de vele oproepjes via diverse andere media. Tevens ook het zoveelste oproepje in rij van....niet meer te tellen.

Er waren zelfs mensen die dachten dat we de advertentie letterlijk en figuurlijk het graf mee in zouden nemen. Het is helaas een feit (hebben wij ervaren) dat toetsenisten blijkbaar zeer moeilijk te vinden zijn, met name in ons genre muziek. Op bepaalde fora vroegen mensen zich al af, omdat we zo lang op zoek waren en nog steeds niemand gevonden hadden, of we dan misschien niet toch "iets verkeerd deden". Maar achter de schermen hebben we al die tijd echt werkelijk alles uit de kast gehaald om maar aan een toetsenist te komen, dus aan onze inzet heeft het zeker nooit gelegen.

Op een gegeven moment hebben we zelfs erover gedacht om dan maar "zonder toetsenist" verder te gaan, maar....onze muziek is zeer sterk toetsen georiënteerd, dus eigenlijk zagen we dat gewoon helemaal niet zitten. Onze muziek zou dan een totaal andere identiteit krijgen. Sterker nog..we zouden zelfs misschien nummers moeten schrappen en misschien zelfs totaal andere muziek moeten gaan maken. Maar eigenlijk zagen we geen van allen dit scenerio zitten. De wens naar een toetsenist bleef dus sterk aanwezig onder alle bandleden. Op den duur hebben we zelfs zaken overwogen als clicktrack e.d. en dan de keyboardpartijen op een digitale manier te laten meelopen op de achtergrond tijdens het spelen. (Veel bands werken tegenwoordig op die manier) Maar....clicktrack is natuurlijk niet zo flexibel als een "levende" toetsenist, die eventueel kan improviseren als dat nodig is. Bovendien zou dit niet echt een uitkomst bieden voor toekomstige nummers die in de maak waren en zijn. Dus...toch weer die wens voor een echt bandlid, i.p.v. 1 of ander digitaal kastje of i.d.

De zoektocht was dan ook inderdaad af en toe om moedeloos van te worden, maar gelukkig hebben we de moed nooit opgegeven en zijn we altijd blijven zoeken.

We hebben er inmiddels overigens ook van geleerd dat niets zo verraderlijk is als internet. We nodigden kandidaten uit die de meest fantastische opnames op hun MySpace lieten horen bijvoorbeeld, maar bij een auditie bleek dan dat die persoon die betreffende opnames niet zelf had ingespeeld en dat het spelniveau van de kandidaat zelfs ver beneden peil bleek. Zo hebben we meer soortgelijke situaties gehad. Daarom wilden we alle kandidaten altijd eerst zien en ontmoeten, hun spel horen, kijken hoe het muzikaal klikt, maar ook op persoonlijk vlak. Hoe gedraagt iemand zich binnen de groep? Is iemand collegiaal? Of....heeft iemand juist vreselijk arrogante eigenschappen (ook die situatie hebben we meer dan eens, ook in het verleden, voor handen gehad....en dat willen we dus niet meer, omdat we als team werken, dus...geen grote ego's die groter en meer willen zijn dan anderen binnen de groep, want dat werkt zeer destructief voor je band!)

Maar....volhouders komen er wel! Dan raapten we de moed steeds maar weer bij elkaar, zetten de schouders eronder en de zoektocht ging weer verder. Diezelfde, af en toe loodzware, zoektocht heeft uiteindelijk toch vruchten afgeworpen!

Voor wie misschien dacht dat het nooit meer gebeuren ging (inclusief de band zelf);
na een zeer lange zoektocht van zo'n anderhalf jaar is eindelijk de kogel door de kerk.
Na vele advertenties plaatsen en afstruinen op diverse muzikantenbanken, alsmede oproepjes in muziekwinkels, oefencentra, op diverse fora en sites als Hyves, MySpace etc., het benaderen van muziekscholen, organiseren van audities en...noem het maar op....:
After The Silence heeft eindelijk een nieuwe toetsenist gevonden!

After The Silence Eddie van den Boogaard toetsenistDe bezetting van After The Silence is weer compleet met de komst van Eddie van den Boogaard!

Van alle kandidaten sprong Eddie er het meeste uit. Hij pikte de nummers zeer snel op, leert snel, pikte de juiste details uit de nummers die we graag horen willen, heeft een goed muzikaal gehoor, staat open voor meerdere muzikale stijlen, maar Eddie is bovenal ook sociaal binnen de groep. Het voelde alsof hij al jaren over de vloer kwam en voor After The Silence is dit die befaamde "klik" die zo belangrijk is binnen de band onderling.

Wij zijn er van overtuigd dat we een hele goede keuze hebben gemaakt en we heten Eddie dan ook van harte welkom bij ATS!
After The Silence presents new keyboardplayer
We zitten boordevol nieuwe muzikale ideeën, dus.....de vlam van After The Silence is nog lang niet uitgedoofd!

Meer info over Eddie kun je vinden op http://www.afterthesilence.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten