vrijdag 9 oktober 2009

Vanaf 2010 betalen voor videoclips? Deel 2

stop BUMAGisteren schreef ik nog een uitgebreid blogbericht over de plannen van BUMA/Stemra m.b.t. het betalen voor het embedden van videoclips op Hyves en blogs e.d. en mijn mening daarover.

Het moge duidelijk zijn dat ik niet bepaald de enige was waarbij de haren recht overeind gingen staan n.a.v. deze plannen, want overal kwamen er discussies op gang, op diverse fora, op diverse blogs en er werden zelfs diverse Hyves pagina's aangemaakt die "anti BUMA/Stemra" waren t.a.v. hun plannen.

Blijkbaar heeft BUMA/Stemra zich toch wel enigszins iets van al die commotie aangetrokken, want vandaag laat BUMA/Stemra in een persverklaring weten, dat zij na overleg met brancheorganisatie Voice hebben besloten het omstreden tarief "niet ten uitvoer te brengen" voor particuliere gebruikers.

Dus...dit lijkt een stap in de goede richting, maarrrr....we zijn er nog niet, want BUMA/Stemra negeert de vraag of voor embedden überhaupt een vergoeding kan worden gevraagd. Buma/Stemra blijft namelijk van mening dat voor gebruik van muziek op internet betaald moet worden. De organisatie gaat daarover in gesprek met onder meer het ministerie van Justitie.

Ik hoop dus vooral dat heel veel Hyvers en bloggers nu niet te vroeg gaan juichen met deze "overwinning", want....als BUMA/Stemra de vergoeding niet rechtstreeks bij de Hyvers en bloggers zal kunnen incasseren, doen zij dit dan straks misschien uiteindelijk toch wel via een omweg??? Zullen Hyvers en bloggers dan misschien inderdaad, zoals ik gisteren in mijn blog reeds besprak, misschien (extra) moeten gaan betalen voor het gebruik van Hyves of een weblog? (of voor het gebruik van videoclips op Hyves of op een weblog?)

De tijd zal leren hoe het e.e.a. gaat verlopen. Wordt ongetwijfeld weer vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten