zaterdag 13 november 2010

Al is de leugen nog zo snel......

Inmiddels het 3e blog bericht dat ik aan dit onderwerp besteed; de "nieuwe" single van Michael Jackson....

Vandaag vond ik wederom diverse artikelen op internet, die het gerucht dat het niet de èchte Michael Jackson is die op de "nieuwe plaat" te horen is, alleen maar nog meer doen bevestigen!

TJ Jackson (Voluit "Tito Joe Jackson", geboren op 16 juli 1978, zoon van Michael Jackson's broer Tito) plaatste een bericht op zijn Twitter, waarin hij met een linkje naar TwitLonger het volgende meldt;

There's many MJ vocal impersonators. Some better than others. But there is only ONE Michael Jackson. Deceptively merging shady vocals with MJ samples (from prior MJ records) will never fool me. Why they would ignore the obvious, look the other way and rush a suspicious track that was NEVER on my Uncle's radar is beyond me. I'm disgusted, disappointed and saddened. And before the media starts to smear our name, just remember we are COMMITTED (as our Uncle Michael always knew) to protect his name and his amazing legacy he worked his whole life for. We have nothing to gain and we know they will try to drag our name through the mud. But we know how much he valued his legacy and his fans. And cheating either is unacceptable. "Lies run sprints, but the truth runs marathons"

De Nederlandse vertaling ervan is zoiets als;
Er zijn vele MJ vocale vertolkers / imitators. Sommigen beter dan anderen. Maar er is maar EEN Michael Jackson. Misleidende samengevoegde vocalen met MJ samples (van voormalige MJ platen) zullen me nooit voor de gek houden. Waarom ze dit wat zo overduidelijk naar voren komt negeren, de andere kant opkijken en overhaast te werk gaanmet een dubieuze track dat mijn oom NOOIT in de praktijk heeft ingezongen is mij een raadsel. Ik vind het walgelijk, teleurstellend en triest. En voordat de media met modder begint te gooien naar onze naam, onthoud dan dat we VERPLICHT zijn (zoals onze oom Michael altijd wist) om zijn naam te beschermen en zijn fenomenale nalatenschap waar hij zijn hele leven aan gewerkt heeft. We winnen er niets mee en we weten dat ze zullen proberen onze naam door het slijk te halen. Maar we weten hoeveel zijn nalatenschap waard is en zijn fans. En het bedriegen van beiden is onacceptabel. "Ook al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel"

In mijn vorige blog bericht m.b.t. Michael Jackson heb ik het over de Michael Jackson sound-a-like "Jason Malachi" gehad en dat ik denk dat het "Jason" is die op de "Breaking News" single te horen is, als ik de single "Breaking News" vergelijk met de nummers die Jason Malachi onder zijn eigen naam heeft uitgebracht, getuige het YouTube filmpje in mijn vorige blog waarin fragmenten van zowel de "nieuwe single" te horen zijn als fragmenten van "Jason Malachi".
Inclusief (is mijn mening althans) dezelfde sound van de "koortjes" komt overeen, maar ook de manier van zingen, dezelfde soort mix enzovoort.

Nu lees ik ergens op internet (lees het Engelstalige artikel hier) dat ook Michael's neef "TJ" beweert dat Jason Malachi de solo zanger is op de nieuwe "Sony track" "Breaking News" en welke doet voorkomen alsof hij de overleden zanger Michael Jackson is. Een toeschouwer heeft een video online gezet (dit is dan waarschijnlijk het filmpje dat ik op YouTube gevonden heb????) met vergelijkbaar materiaal, welke de gelijkenissen onthullen die aanwezig zijn in zowel het nummer "Breaking News" als zowel in de stem van de Michael Jackson tribute ariest/vertolker/beoefenaar Jason Malachi.

In datzelfde artikel staat ook dat "The Judiciary Report" heeft geconstateerd dat zij niet geloven dat Michael Jackson de persoon is die op "Breaking News" zingt.
Iedereen met een goed gehoor voor de herkenbare bekende MJ sounds zal zich realiseren dat het hem niet is. Sony Music heeft eerdere Jackson fragmenten gekopieerd en geplakt, een woordje hier genomen en een uitspraak daar, daarna op de achtergrond van het nummer geplaatst, terwijl iemand anders, de genoemde Malachi, op de voorgrond zingt.

Wil je het zelf nogmaals vergelijken? Hieronder het filmpje met geluidsfragmenten dat weer via een link in het artikel te vinden was (een ander filmpje dan het YouTube filmpje dat ik gisteren vond!);

Jason Malachi Is The Singer In Breaking News
Geüpload door Pentumsmart. - Muziek video's, interviews met artiesten, concerten en meer.

Sony CEO, Howard Stringer (oftewel, de grote Sony baas!) wordt in het artikel de vleesgeworden duivel genoemd, die bereid is om werkelijk alles te doen om geld binnen te halen!

Het wordt in het artikel beslist volkomen huiveringwekkend genoemd.
Michael Jackson is door Sony Music "gedegradeerd" naar de functie van "achtergrondzanger", hetgeen een belediging is voor elke gangbare gerenommeerde artiest. Een vuile streek inderdaad.
Het is volkomen walgelijk en verachtelijk als je erover nadenkt.

De "Judiciary Report" noemt Sony Music een leugenaarsbende.
Ook de Jackson familie beweert dat het nieuwe nummer getiteld "Breaking News", dat zou zijn vertolkt door Michael Jackson, niet door MJ zelf is gezongen.
De Judiciary Report heeft naar het nummer geluisterd en beaamt dat het NIET Michael Jackson is op deze track. Sony probeert op deze snelle manier veel geld binnen te halen, uit pure gulzigheid. De persoon die op de plaat te horen is, klinkt als een Michael Jackson imitator, hetgeen fraude inhoudt!

PETITIE OM CASCIO TRACKS OP "MICHAEL" TE VERVANGEN

Op de website van de officiële Michael Jackson Fanclub (in Nederland) "The Jackson Force" is overigens een link te vinden naar een petitie die je kunt tekenen, met als doel deze aan Sony Music te overhandigen met het verzoek de tracks, die komen te staan op het in december uitkomende album "Michael", welk geproduceerd zijn met of door de "Cascio brothers", te verwijderen van de tracklist en deze te vervangen voor tracks waarvan iedereen voor 100% zeker weet dat het ècht Michael Jackson is die op het opnamemateriaal te horen is!!
Ook om Michael Jackson's nalatenschap "levend" te houden, waardoor het zuiver, echt en positief blijft.
(naast de Nederlandse fanclub, hebben ook andere Jackson fanclubs elders over de hele wereld de krachten gebundeld om hetzelfde verzoek bij Sony Music neer te leggen, maar ook bij het agentschap van Michael Jackson)

Ook ik heb de petitie inmiddels getekend en ik hoop dat velen mij en de anderen die inmiddels getekend hebben zullen volgen! (houd er rekening mee dat de petitie naar Sony Music gaat, dus...is het dan wel zo handig als je jouw motivatie er in het engels bij schrijft!)

Dit alles wordt vast en zeker weer vervolgd. Zoals ik in mijn vorige blog bericht al aangaf: "Hier is het laatste woord nog niet over gesproken"......
Het ziet er toch naar uit dat de "waarheid" ooit een keertje boven tafel komt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten