woensdag 20 oktober 2010

In memoriam Tom Bosley. Farewell Mister C!

Farewell "Mister C"
Tom Bosley
* 1 oktober 1927 - † 19 oktober 2010

De Amerikaanse comedy / televisieserie "Happy Days" is altijd 1 van mijn meest favoriete tv series gebleven, met natuurlijk als 1 van de meest favoriete karakters uit de serie acteur Henry Winkler als Arthur 'Fonzie' Fonzarelli. "Happy Days" werd gemaakt en uitgezonden tussen 1974 en 1984. (In Nederland werd de serie van 1977 tot 1978 door de AVRO vertoond. Vanaf 1982 was Happy Days te zien op Veronica. Begin jaren 90 werd de serie dagelijks uitgezonden op RTL4)

Alle tot op heden uitgebrachte dvd boxen heb ik aangeschaft (tot op heden 4 seizoenen op dvd, voor zover ik weet, terwijl de serie zelf het maarliefst in totaal 11 seizoenen volhield!).
Ook het intro waarmee "Happy Days" altijd begon, gezongen door "Pratt and Mclain" (1976) heb ik reeds jaren geleden op vinyl singletje gekocht, destijds al met de gedachten spelend "voor als ik ooit een jukebox heb"....toen nog niet wetende dat die jukebox wens jaren later inderdaad zou uitkomen. Het "Happy Days" singletje zit dus nu, jaren later, ook inderdaad in onze jukebox!

Gisteren, dinsdag 19 oktober 2010, overleed acteur Tom Bosley op 83 jarige leeftijd (hij stierf aan hartfalen en leed aan longkanker). Tom Bosley gaf in Happy Days gestalte aan de rol van "Howard Cunningham" (de vader van "Richie"), door "Fonzie" (of ook wel "The Fonz") altijd "verbasterd" tot "Mister C".

Hoe zou "The Fonz" gereageerd hebben nu "Howard Cunningham" niet meer onder ons is? Zou hij gezegd hebben "RIP Mister C"!??
Of.....zou "Fonzie" zijn duimen omhoog hebben gestoken (thumbs up) en dan vervolgens een heel somber luidend "aaayy" hebben gezegd?.....

Naast zijn rol als "Howard Cunningham" werd Tom Bosley ook wereldwijd bekend in zijn rol als de misdaadbestrijdende dominee "Father Dowling".

Farewell Mister C!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten