maandag 29 juni 2009

Michael Jackson 1958-2009: Zes liedjes voor postuum album

Het nieuwsbericht hieronder vond ik op de website van AD;

Door STEFAN RAATGEVER (AD.nl)

ROTTERDAM - De kans op een postuum Michael Jackson-album is aanzienlijk. Sinds zijn vrijspraak in een kindermisbruikzaak in 2005 werkte de zanger met verschillende artiesten en producers aan nieuw materiaal.

Michael JacksonJackson nam onder anderen samen met Black Eyed Peas-voorman Will.I.Am, rapper Akon, Kanye West en de Nederlandse producer Giorgio Tuinfort muziek op.

Dat zou geleid hebben tot ten minste zes liedjes die klaar zijn om op cd te verschijnen. Andere nummers verkeren in verschillende stadia van voltooiing. Akon zei tegen Billboard Magazine: ,,We hadden veel ideeën, maar nog weinig complete songs. Het laatste jaar hebben we niet meer gewerkt in de studio.’’

Of en wanneer de cd verschijnt hangt ook af van een mogelijke nieuwe overeenkomst met een platenmaatschappij. Sony bezit de uitgeefrechten op het oude werk, maar voor nieuwe cd’s had Jackson geen contract. Samen met Sony bezat Jackson de helft van de copyrights van de Beatles-songcatalogus. Die ingewikkelde juridische afhankelijkheidsconstructie biedt Sony goede kans op het binnenhalen van de postume Jackson-plaat, hoewel concurrent Universal momenteel het kapitaalkrachtigst is.

Ondertussen zal Jackson deze week opnieuw records breken. Het album Number Ones bereikte gisteravond de eerste plek in de Britse hitlijst en zal dat vermoedelijk ook in de VS doen. Ook ruim voorradige albums als The Essential Michael Jackson en de jubileumeditie van Thriller halen waarschijnlijk de top 10. In totaal staan er nu 43 ‘nieuwe’ singles van Jackson in de Britse lijst.

Vrijdagavond bevatte de top 10 van de internationale iTunes-verkoopsite zelfs negen albums van Jackson. In Nederland waren de 10.000 bij Sony beschikbare Jackson-cd’s binnen enkele uren besteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten