woensdag 10 juni 2009

De week van het vinyl bij 3v12 Radio op 3FM (22 t/m 26 juni 2009)

week van het vinylKijk, dat doet een mens deugd! Ook op radio 3FM gaat men aandacht besteden van de heropkomst van vinyl! Misschien zijn er meerdere mensen die het leuk vinden het programma te gaan beluisteren, daarom d.m.v. dit blogbericht wat extra aandacht;

Van 22 t/m 26 juni 2009 zal Michiel Veenstra op radio 3FM bij 3v12 Radio "De Week van het Vinyl" presenteren (ma- t/m donderdag van 19.00 tot 22.00 uur).

Onderstaand verhaal staat op deze link op de site van MetMichiel.nl:

BEN JIJ EEN VINYLFREAK?
maandag 25 mei 2009 om 14:13

Van 22 t/m 26 juni: De Week van het Vinyl bij 3v12 Radio en Met Michiel. Wij zijn op zoek naar mooie verhalen over vinyl...

Sinds de opkomst van de cd, in 1985, is de vinylpaat enigszins uit de schappen van de platenzaak verdwenen. Want de cd was minder vergankelijk, de kwaliteit van de audio is hoger en tja, hij neemt ook nog minder ruimte in beslag. Er werden een tijdlang steeds minder vinyltjes geperst en ook niet alle nieuwe releases verschenen nog automatisch op vinyl. Veel dj's schakelden over naar cd en zelfs mp3...

week van het vinylDe tik van de naald op de plaat....
Maar er zijn mensen, die zo verknocht zijn aan de prachtige tik van een naald die op een plaat valt en de prachtige grote hoezen waar zo'n 45- of 33-touren plaat in verpakt wordt, dat ze altijd vinyl zijn blijven kopen. Er zijn vinylfreaks die platenzaken, markten en e-bay afstruinen naar mooie collectors items. En er zijn muziekliefhebbers die vinyl weer helemaal ontdekt hebben. Sterker nog: de populariteit van vinyl lijkt weer enorm te groeien. Steeds meer mensen vragen in de platenzaak niet meer naar de cd, maar naar het vinyltje!

De Week van het Vinyl op 3FM
In de week van 22 juni gaan ik en collega Eric Corton een week lang aandacht besteden, in Met Michiel en 3v12 Radio, aan ouderwetsch VINYL... tijdens de, what's in a name, Week van het Vinyl. In die week hoor je heel veel over vinyl - over de wederopkomst van vinyl, over hoe vinyl gemaakt wordt, over wat vinyl nou zo bijzonder maakt, over artiesten die helemaal gek zijn van vinyl.

Jouw Vinyl Verhalen
Maar we willen ook heel graag JOUW verhalen over vinyl horen. Ben jij een vinylfreak, een verzamelaar, iemand die vinyl net weer (her)ontdekt heeft? Staat het vinyl bij jou tot aan de dakgoot opgestapeld of heb je een paar bijzondere collector's items in je platenkast staan? Laat hieronder een berichtje achter en vertel ons wat vinyl voor jou betekent. Laat ook je gegevens achter in het reactieformulier, zodat we je eventueel nog kunnen bellen in de Week van het Vinyl zelf! (reactie achterlaten kun je doen op deze link)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten