woensdag 6 april 2011

In memoriam Scott Columbus (ex-drummer Manowar) 10-11-1956 - † 04-04-2011

In loving memory
Scott Columbus (ex-drummer Manowar)
* 10 November 1956 - † 4 April 2011

Was het toeval...of niet? Maandag 4 april, spraken we thuis nog over de band Manowar. Onze zoon van 13 jaar is een beetje de "oude" metalbands van weleer aan het ontdekken...Metallica, Iron Maiden, Anthrax, Slayer, Megadeth...enzovoort. Op 1 of andere manier kwam het gesprek, toen we het over belangrijke hardrock bands uit de jaren 80 hadden, ook op Manowar.

Niet wetende....dat op diezelfde datum, 4 april, de ex-drummer van Manowar, Scott Columbus op slechts 54 jarige leeftijd is overleden. Hoe gek kan het lopen...vraag je jezelf dan op zo'n moment af, want...."we hadden het er maandag nog over!"

Op dit moment is de oorzaak van het overlijden van Scott Columbus nog onbekend. Ik heb er tot op heden althans nog niets van terug kunnen vinden. Het lijkt er echter wel op dat hij persoonlijke problemen had.

Vanaf 1983 maakte Scott deel uit van de Amerikaanse hardrock/heavy metal band Manowar (de band werd in 1980 opgericht door bassist Joey DeMaio). Wegens ziekte van zijn zoon stapte Scott Columbus in 1990 uit de band (in 1996 nam hij weer plaats achter de drumkit, maar verliet de band later weer opnieuw in 2008).

Hoewel de band dus al sinds 1980 bestaat, werd de muziek van de band bij mij persoonlijk pas bekend met nummers als "Fighting the world" en "Blow your speakers" enzovoort. Deze nummers zijn afkomstig van hun album "Fighting the world" uit 1987, die ik uiteraard in de cd-verzameling heb staan. Zo af en toe "moet" 'ie weer eens in de cd-speler, echte "old school" metal, pure jeugdsentiment!
Uiteraard speelt Scott Columbus ook nog op dit album mee.
Manowar was 1 van de bekendste hardrockbands uit de jaren 80 waar ik graag naar luisterde. Het was de tijd van Headbangersball op MTV, dat werd gepresenteerd door Vanessa Warwick. Geweldig programma, jeugdsentiment, mooie herinneringen!

Het plotselinge overlijdensbericht van Scott Columbus is dus best wel eventjes schrikken geblazen.

Wederom een "oude" Rock&Roll held die veel te jong is overleden....

Rest In Peace dear Scott!

1 opmerking:

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten