woensdag 14 september 2011

Happy 28th birthday Amy Winehouse

23 juli van dit jaar overleed Amy Winehouse...op 27 jarige leeftijd, waardoor zij werd bijschreven als "lid" van de "Club van 27" (The forever 27 club). De leden van deze club hebben gemeen dat ze allen beroemd popartiest waren die niet ouder werden dan 27, zoals Brian Jones (Rolling Stones), Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison (The Doors) en Kurt Cobain (Nirvana).

Vandaag, woensdag 14 september, zou Amy 28 jaar zijn geworden.

Sinds vandaag bestaat er ook een Amy Winehouse stichting, die in het leven is geroepen door haar familie. Het is de bedoeling dat de stichting jongeren gaat helpen die verslavingsproblemen hebben met bijvoorbeeld drugs en alcohol.

Hoewel Amy Winehouse bekend stond om haar alcohol- en drugsverslaving, hebben de eerste resultaten van de autopsie uitgewezen dat er geen illegale middelen in haar lichaam zijn gevonden. Waarschijnlijk is Amy overleden doordat zij plotseling probeerde af te kicken.

Naast dat op Amy's geboortedag een stichting in het leven is geroepen, is vandaag ook een single uitgebracht, getiteld "Body and soul". Het zou het laatste nummer zijn dat Amy voor haar dood heeft opgenomen, een duet met zanger Tony Bennett. Een groot deel van de opbrengst van dit nummer wordt gedoneerd aan de Amy Winehouse Foundation.

Het blijft triest om te zien dat Amy Winehouse enkele jaren terug nog een frisse gezonde jonge vrouw was die door de jaren heen langzaam maar zeker aftakelt en sterk vermagert door haar alcohol- en drugsmisbruik. Iemand die zoveel talent had, iemand die in haar beginjaren ijzersterk op het podium stond, er stónd echt iemand! De laatste maanden van haar leven was zij slechts een schim van de hierboven beschreven artieste. Haar laatste optreden was min of meer een "afgang"....een vrouw die enigszins verward op het podium stond, niet meer leek te weten wat ze aan het doen was en waar ze was.... Zo ontzettend triest om te zien!
En eigenlijk vind ik persoonlijk zelfs dat haar manager haar nooit meer in die toestand op het podium had mogen laten gaan!

Amy was echt zo ontzettend getalenteerd! Het is jammer dat ze dit zelf blijkbaar nooit zo heeft ingezien.

Happy 28th birthday Amy Winehouse! RIP
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten