woensdag 2 december 2009

Remember Mariska Veres (Shocking Blue) (01-10-1947 - † 02-12-2006)

Mariska VeresVandaag is het precies 3 jaar geleden dat Mariska Veres, zangeres van de legendarische Nederlandse groep Shocking Blue op slechts 59-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker (De ziekte werd slechts drie weken voor haar heengaan bij de Haagse zangeres ontdekt).
Shocking Blue was met name bekend in de jaren 70. In januari 1970 bereikte de band als eerste Nederlandse act met "Venus" de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Top 100. Het nummer "Venus" zou later nog door vele acts gecoverd worden, ook door artiesten in het buitenland, zoals Bananarama en Stars on 45.
Andere bekende nummers van Shocking Blue waren o.a.; Mighty Joe, Never marry a railroad man, Shocking you, Blossom lady etc.
In latere jaren trad zij nog regelmatig op met nieuwe versies van Shocking Blue, steevast echter zonder geestelijk vader Robbie van Leeuwen. Veres zong nog steeds met passie.
Met de dood van Mariska Veres is een icoon uit de Nederlandse popmuziek verloren gegaan. Haar stem zal echter nog in lengte van dagen gehoord blijven worden (o.a. in onze jukebox, waarin "Venus" een prominente plek heeft gekregen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

After The Silence

After The Silence
After The Silence Official Website

After The Silence

After The Silence
After The Silence heeft eindelijk toetsenist! Schrijf je in voor de ATS nieuwsbrief via newsletter@afterthesilence.nl.

After The Silence MySpace

After The Silence YouTube

After The Silence Hyves

Muziek is een mantra voor de ziel

Muziek is een mantra voor de ziel
"Muziek is een mantra voor de ziel. Het is therapeutisch. Net als eten is het iets dat ons lichaam nodig heeft." (Michael Jackson)

Bergkaarten